Köpa Bästa Bmx Cykeln – Vi Hjälper Dig Hitta Rätt

Snabbversionen:

Den här artikeln innehåller ganska mycket information och du kanske inte är så sugen på att läsa en massa text!?

Nähä, tänkte väl det. Hursom, för dig har vi kokat ner våra toppval till en per kategori direkt här. Raka rör!

Våra bästa Bmx cykel rekommendationer:

Bästa Bmx Cykeln = WeThePeople – Arcade 2018

Bästa Billiga Bmx = Ruption – Hacker 2018

Bästa Bmx till Barn = Blank – Tyro 2018

Där har du det. Blivit sugen på att läsa lite mer ändå? Bra. Bara fortsätt så får du mycket mer köphjälp.

öpa bmx kan vara lite svårt. Att veta vilken bmxcykel som blir bäst för just mig eller mina barn är inte lätt. Speciellt inte om det är första gången du köper en.

Här hoppas vi kunna hjälpa dig att hitta rätt, eller i alla fall göra det lättare att hitta en bra bmxcykel som kommer att passa personen som ska använda den. Plus att den även passar till den sorts åkning som den är tänkt att användas till.Köpa Bästa Bmxen

Vi har samlat ihop våra favoritprodukter inom BMX segmentet. Vi hoppas att denna samling kan göra det enklare för dig att hitta rätt produkt.

För att ytterligare förenkla och hjälpa dig att hitta rätt så har vi samlat bmxcyklarna i mindre kategorier. Som till exempel efter pris, för barn eller typ av åkning.

Hoppa direkt till kategorin som intresserar dig mest:

Bästa Bmxcykeln | Bästa Billiga Bmx | Bästa Bmx för Barn | Bästa 12″ Bmx | Bästa 14″ Bmx | Bästa 16″ Bmx | Bästa 18″ Bmx

Vi har testat och skannat av marknaden och ger dig flera olika val med bra cyklar i olika prisklasser. Vill du göra ett bra köpbeslut behöver du väga både för- och nackdelar mot varandra. En cykel kan vara bra till dig medan din kompis gillar något helt annat. Det är helt enkelt svårt att hitta den perfekta till alla.

Här kommer så våra rekommendationer:

Bästa Bmxcyklarna – Topp 3

WeThePeople – Arcade

Wethepeople - Arcade Bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

Wtp Arcade är en stilren och snygg bmx som verkligen är byggd för att användas. Den har under många år varit en av Wethepeoples absolut mest populära cykel, och vi förstår det verkligen. Det ser nämligen ut som att det kommer fortsätta så 🙂

Storlekar: 20.5″ & 21″
Färger: Mattsvart eller Blå

PRIS: 5.810 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/wtp-arcade’ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Subrosa – Simone Barraco Novus

Subrosa - Novus Simone Barraco Signature Model

Varför Den Är Vår Favorit:

Subrosa Novus ”Simone Barraco Signature Edition” är en pro bike med sjukt fina åkegenskaper. Snygga matchande delar gör denna hoj till ett komplett paket. Testad och åter testad, nu är det bara för dig att hoppa på!

Storlekar: 21″
Färger: Vit

PRIS: 7.225 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/subrosa-novus-kl’ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Colony – Premise

Colony - Premise Bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

Colonys populära Premise modell gör comeback. Och ”boy” är vi glada för det. Denna hoj levererar varje gång. Du får en cykel som beter sig som en ”top of the line” bmx men till ett pris i mellansegmentet.

Storlekar: 20.75″
Färger: Matt Lila eller Chrome Rainbow

PRIS: 6.390 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/colony-premise’ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Att utse den bästa bmxcykeln är självklart svårt (kanske vissa skulle säga omöjligt) men vi har gjort vårt/våra val.

Hur vi har kommit fram till att dessa är de bästa?

Vi skulle självklart bara kunna ta de dyraste och vara nöjda så. Eftersom de är så dyra så bör de även vara bäst, eller hur? Visst är de bra och många gånger de bästa rent specifikationsmässigt. Men vi har istället satsat på att hitta bra cyklar i prisklasser som många kan handla i. Dvs från kanske 6000 upp till 10000 kronor.

Här finns ett stort utbud av cyklar och alla är relativt bra bmxhojar. Vi har letat efter de som erbjuder mest cykel för pengarna. Märken som ständigt levererar kvalitetsprodukter och som finns tillgängliga om problem skulle uppstå.

Om de är snygga hjälper självklart till men det är åkegenskaper, produktvalen, geometrin och det övergripande intrycket som är avgörande.

Bästa Billiga Bmx cykel – Topp 3

Ruption – Hacker

Ruption - Hacker Bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

Med Ruption Hacker får du väldigt mycket bmx för pengarna.Det är den första 20″ modellen i den nya Ruption linjen. Den kommer med fullt tätade lager, 3pc crank och tätat vevlager av typen ”Mid”. Relativt lätt med tanke på prisbilden.

Storlekar: 20.5″
Färger: Mattsvart eller Mörk Silver

PRIS: 2.775 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/ruption-hacker’ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Blank – Media

Blank - Media Bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

Blank Media är en riktigt bra 20-tums BMX för nybörjaren. Du kan använda den till alla sorts bmx-åkning och den kommer att leverera varje gång. P.g.a det billigare hi-ten stålet i ramen så blir den lite tyngre. Men det gäller också för alla cyklar i denna prisklass.

Storlekar: 20.6″
Färger: Svart eller Silver

PRIS: 3.590 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/blank-media’ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Subrosa – Altus

Subrosa - Altus Bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

Trots priset så klarar Subrosa Altus av vad du än utsätter den för. Byggd av kvalitetsprodukter från RANT och Shadow Conspiracy är den en prisvärd bmx. Pga det billigare stålet i bla a ram så blir den lite tyngre. Men det gäller alla cyklar i prissegmentet.

Storlekar: 20″
Färger: Svart/Röd, Grå/Grön eller Blå

PRIS: 3.850 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/subrosa-altus’ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Att ha ord som bästa och billigaste i samma mening kan verka ganska motsägelsefullt. Men det vi menar är helt enkelt en billig bmx som ändå är den bästa inom just den prisklassen.

Vad är då en billig bmxcykel, vid vilket pris kan den anses vara billig?

Självklart inte helt lätt att svara på men vi anser att billiga bmxcyklar ligger på runt 2500-3000 kronor. Ibland kan du komma ner under 2000 kr om det är rea eller utförsäljning.

Låter det som mycket pengar?

  • Billigare cyklar än så kan vi knappast rekommendera. De är helt enkelt inte tillräckligt bra cyklar. Bmxcyklar som inte är roliga att cykla på kommer i slutändan inte att användas. Vi vill att alla ska tycka det är roligt att cykla och vilja cykla mer. Det är därför vi skapat den här sajten.

Bästa Bmxcykel för Barn – Topp 3

Blank – Tyro

Blank- Tyro Bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

Blank Tyro är en BMX-cykel i juniorstorlek. Den är perfekt för dig som vill vara med i 20 tums-klubben men inte riktigt växt in dit ännu. Den har ett lågt överrör på 18,5 tum, ram i Hi-Ten och lågt styre på 7 tum. Detaljer som gör den till en bra bmx för större barn eller mindre vuxna.

Hjulstorlek: 20″
Ramstorlek: 18.5″
Färger: Svart eller Metallic

PRIS: 2.070 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/blank-tyro’ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Academy – Entrant

Academy - Entrant Bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

Academy Entrant bmx:en är som namnet säger en instegsbmx för lite kortare åkare. Perfekt till äldre barn med sin 19.5″ ram. Cykeln svarar väl och är lätt att hantera vilket passar bra till yngre och kortare åkare. Ram och delar klarar av stora påfrestningar.

Hjulstorlek: 20″
Ramstorlek: 19.5″
Färger: Svart, Grå eller Blå

PRIS: 2.550 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/academy-entrant’ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Subrosa – Altus

Subrosa - Altus Bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

Trots priset så klarar Subrosa Altus av vad du än utsätter den för. Byggd av kvalitetsprodukter från RANT och Shadow Conspiracy är den en prisvärd bmx. Pga det billigare stålet i bla a ram så blir den lite tyngre. Men det gäller alla cyklar i prissegmentet.

Hjulstorlek: 20″
Ramstorlek:
Färger: Svart/Röd, Grå/Grön eller Blå

PRIS: 3.850 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/subrosa-altus’ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

(De Bmxcyklar du ser ovan har alla 20″ hjul men för att passa mindre åkare har de en mindre ram än ”vanliga” bmxer har)

Utse den bästa bmxcykeln för barn är inte lätt. Och en stor anledningen till det är ju att barn är man ganska länge och under tiden så växer man. Därmed skiljer sig storleken väldigt mycket från barn till barn. En bmx kan passa till en 6-åring medan den inte alls passar till den som är 9 år.

Hjulstorlek på Bmx till Barn

På grund av barns olika längd har vi här i tabellerna delat in bmxerna efter storlek på hjulen. På bmx, precis som på alla cyklar, så bestäms hjulens storlek i tum (1 tum=ca 2.54 cm). Det finns hjul från 12″ upp till 24″ på bmx. 20 tum är den vanligaste hjulstorleken som även vuxna kör på.

Till barn finns det bmxer med: 12″, 14″, 16″, 18″ och 20-tums hjul. De som vi rekommenderat för barn i tabellen här ovan kommer med en mindre ram än vuxenmodellerna, trots samma 20-tums hjul.

Det är i mångt och mycket längden som bestämmer vilken bmx som passar. Här hittar du en bra storleksguide!

Bästa 12-Tums Bmxcykel för Barn – Topp 3

Subrosa – Altus 12″

Subrosa - Altus 12-tums Bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

Det perfekta steget från Balanscykel upp till ”trampcykel”. Med en geometri och komponenter som passar för de minsta barnen blir den den perfekta förstacykeln. Navbroms, dvs trampar du bakåt så bromsar den.

Hjulstorlek: 12″
Ramstorlek: 12.5″
Färger: Svart eller Blå

PRIS: 2.770 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/subrosa-altus-12′ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Blank – Cub 12″

Blank - Cub 12-tums bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

Byggd med kvalitetskomponenter som de andra bmxcyklarna från Blank. Den här passar perfekt för nybörjaren. Anpassade delar efter små händer och människor. Bakbroms som kontrolleras på styret, alltså handbroms.

Hjulstorlek: 12″
Ramstorlek: 11.9″
Färger: Röd eller Vit

PRIS: 2.415 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/blank-cub-12′ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Stolen – Agent 12″

Stolen - Agent 12" Bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

En stadig, komfortabel liten bmx-cykel som är enkel att hantera. Passar perfekt för 3 till 5-åringar med sina nedskalade komponenter och tåliga 2.1″ däck. Handbroms som kommer att lära barnet cykel- och bromskontroll.

Hjulstorlek: 12″
Ramstorlek: 13.25″
Färger: Orange

PRIS: 3.350 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/stolen-agent-12′ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Bästa 14-Tums Bmxcykel för Barn – Topp 3

Bmx-cyklar med 14-tums hjulstorlek är relativt ovanliga. Det gäller faktiskt även för ”vanliga” barncyklar också. Anledningen är att hoppet mellan 12″ upptill 16″ är relativt litet. Ofta sker detta ganska snabbt, t ex över en vinter.

Vi har dock letat fram något alternativ för dig som letar efter just 14-tums bmx.

Blank - Digit 14" Bmx

Blank – Digit 14-tums Bmx

| Färger: Orange & Lila | Pris: 2525 SEK |

>> TILL BUTIK <<

Bästa 16-Tums Bmxcykel för Barn – Topp 3

Blank – Buddy 16″

Blank - Buddy 16" Bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

Ideal för mindre bmxare som är kräsna och vill kunna utmanas & bygga sina skills! Komponenter och konstruktion för att klara av allt den lille utsätter den för. Har t.o.m 3-dels vevparti och freecoaster, allt för att klargöra hur seriös den här hojen är.

Hjulstorlek: 16″
Ramstorlek: 16.5″
Färger: Matt Svart eller Matt Lila

PRIS: 3.180 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/blank-buddy-16′ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Stolen – Agent 16″

Stolen - Agent 16" Bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

Den ideala hojen för den som växer, både när det gäller på längden som rent tekniskt. Tillverkad och specad med samma kvalitetskomponenter som de fullstora bmxerna, men med en geometri och storlek som passar den lilla åkaren.

Hjulstorlek: 16″
Ramstorlek: 18″
Färger: Matt Blå

PRIS: 3.370 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/stolen-agent-16′ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Subrosa – Altus 16″

Subrosa - Altus 16" Bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

Den första bmxen barnet skaffar ska vara en riktig bmx. Med en Altus så blir det så. Perrfekt storlek för den som växer. Pålitliga komponenter och delar från märken som The Shadow Conspiracy och RANT. Den här hojen går att lita på.

Hjulstorlek: 16″
Ramstorlek: 16.5″
Färger: Grå/Grön eller Röd

PRIS: 3.795 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/subrosa-altus-16′ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Bästa 18-Tums Bmxcykel för Barn – Topp 3

Academy – Inspire 18″

Academy - Inspire 18" Bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

Med en tålig men lätt ram, 3-dels vevparti och en massa godis så är Inspire en riktigt bra instegsbmx för den yngre cyklisten. Passar lika bra på gatan som i parken. Cykeln är lätt och har riktigt bra komponenter – ger dig mycket för pengarna.

Hjulstorlek: 18″
Ramstorlek: 18″
Färger: Svart

PRIS: 2.950 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/academy-inspire-18′ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Radio – Dice 18″

Radio - Dice 18" Bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

Perfekt bmx när man är lite sådär mittemellan storlekar. Genomtänkt geometri men bra kvalitetskomponenter från SALT som är tillverkade för den mindre åkaren. En gedigen hoj som klara av det mesta den kommer att utsättas för.

Hjulstorlek: 18″
Ramstorlek: 18″
Färger: Metallic Blå eller Metallic Grön

PRIS: 3.300 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/radio-dice-18′ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Flybikes – Nova 18″

Flybikes - Nova 18" Bmx

Varför Den Är Vår Favorit:

Första steget mot en livslång kärlekshistoria :), med bmx-sporten dvs. Fly bygger cyklar som ska användas och den här är inget undantag. Kvalitetskomponenter rakt igenom gör denna hoj till en perfekt 18″ för den som ställer höga krav.

Hjulstorlek: 18″
Ramstorlek: 17.5″
Färger: Matt Svart/Röd eller Blå

PRIS: 4.695 SEK

[thrive_link color=’green’ link=’https://www.bmxbutiken.se/till/flybikes-nova-18′ target=’_blank’ size=’big’ align=’full’]TILL BUTIK[/thrive_link]

Där har du det. Hoppas du kan hitta en bra bmx till ditt barn. En cykel som hon eller han kan ha mycket roligt på och som inbjuder till fortsatt cyklande.

Lite mer om den speciella cykeltypen som en BMX ändå är:

BMX-cykeln erbjuder en unik åkupplevelse. Den ger så mycket med sin råa stil. Om du dessutom lägger till dess relativa enkelhet och kulturen runt bmx som sport och hobby. Då är det inte speciellt svårt att förstå varför den är så oerhört populär och lockelsen är så stor bland alla som de som fastnat för cykeln och sporten.

(på grund av valutaskillnader och reor kan priserna variera över tid)